Ontdek de eigenschappen

  • Semi glans
  • Waterbasis
  • Gem. verbruik glad oppervlak 10 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 8 m2/l

Intact 40 is een matte, uiterst duurzame, hoogwaardige verf voor het schilderen van binnenbekleding, deuren, kozijnen, trapleuningen, balustrades, meubels etc. Intact 40 kan ook worden gebruikt in vochtige ruimtes binnenshuis. De verf zorgt voor een glad en hard mat oppervlak dat goed bestand is tegen krassen, chemicaliën en vet. Door de goede egalisatie en snelle droging is het ideaal voor een professionele afwerking.

Behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen. Daarnaast is de verf ook MED-gecertificeerd (Marine Equipment Directive) en wordt dus geaccepteerd om gebruikt te worden voor het schilderen van wanden en plafonds in schepen. 

Verkrijgbaar in talloze dekkende kleuren.

 

Voorbereiding: 
Verwijder vuil en stof zorgvuldig van nieuwe oppervlakken voor een optimale hechting. Eerder geschilderde oppervlakken eerst reinigen met Maalipesu, afspoelen met water, daarna losse verf met een schraper verwijderen en het oppervlak schuren. Verwijder het schuurstof. Vul gaten en scheuren met een geschikt vulmiddel en schuur de gevulde plekken.
Nieuwe hout- en houtvezelplaatoppervlakken, metalen oppervlakken en oppervlakken die een speciale hechting vereisen, gronden met Intact Primer. Voor absorberende poreuze ondergronden wordt het voorstrijken met een 5-10% verdunde primer, gevolgd door tussenschuren, aanbevolen. Vervolgens het oppervlak overschilderen met een onverdunde primer. Knoestig en vergeeld hout gronden met Multistop Primer.

Schilderen:
Roer de verf vóór gebruik grondig door tot op de bodem en verdun indien nodig met water. Breng 1-2 lagen aan met een kwast, roller of spray. Op grote oppervlakken is het raadzaam om de verf eerst met een roller of spray aan te brengen en de verflaag vervolgens met een kwast glad te strijken. Advies is om synthetische kwasten met meervoudig vertakte haren te gebruiken.

Onderhoud:
Het product bereikt, onder normale omstandigheden, zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid na een maand, daarom moeten de oppervlakken gedurende enkele weken met zorg worden behandeld. Als de oppervlakken snel na de afwerking moeten worden gereinigd, maak ze dan lichtjes schoon met een zachte borstel of vochtige reinigingsdoek en een zwak alkalisch reinigingsmiddel (pH8-10). Spoel het oppervlak zorgvuldig af.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de omgevingstemperatuur moet ten minste +10°C zijn en de relatieve luchtvochtigheid tijdens de behandeling en het drogen lager dan 60%.

Reinig gereedschap onmiddellijk na gebruik met water.

Intact 40 (alleen in donkere kleuren)

Vanaf  85,00

Sneldrogende watergedragen semi-glanzende verf voor binnen. Voor houten en metalen deuren en kozijnen binnenshuis.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter