Ontdek de eigenschappen

  • Mat
  • Waterbasis
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 1,5 m2/l

Je creëert eenvoudig een geschilderd oppervlak met een magnetisch effect Magneetverf. Sterke magneten hechten het beste aan het behandelde oppervlak. Alsjeu op zoek bent naar creatieve ideeën zul je de dubbele functie van een geschilderde muur als memo- of prikbord waarderen. De magneetver kan 1-2 keer worden afgewerkt met een watergedragen muurverf van Tikkurila, indien een andere kleur op de ondergrond de voorkeur heeft dan grijs. Dikke toplaaglagen verminderen de hechting van magneten. Gebruik Liitu schoolbordverf om een ​​schoolbordoppervlak met magnetisch effect te creëren.

Magnetic is geschikt voor ondergronden van beton, plamuur, gipsplaat en spaanplaat.

Voorbereiding:
Verwijder vuil, stof en los materiaal van het oppervlak en was eerder geschilderde oppervlakken met Maalipesu en spoel zorgvuldig na met water. Vul de oppervlakken indien nodig mete een geschikt vulmiddel. Schuur glanzende oppervlakken met schuurpapier om de best mogelijke hechting te garanderen. Verwijder het schuurstof. Prime nieuwe wanden met een geschikte primer.

Schilderen:
Roer de magneetverf goed door voor gebruik om een gelijkmatige consistentie te bereiken,(dit kan enkele minuten duren) en af en toe tijdens gebruik. Breng drie lagen aan met genoeg magneetverf met een kortharige roller of kwast. Probeer een zo glad mogelijk oppervlak te bereiken. Magneten plakken het best op een gladde ondergrond. Je kunt de magneetverf ook aanbrengen met een roller en direct gladstrijken met een stalen spatel om een nog gladder oppervlak te verkrijgen. Laat het gelakte oppervlak tussen de lagen door ongeveer 24 uur drogen. Gebruik ongeveer een liter verf voor een oppervlak van ongeveer 1,5 m² oppervlak in drie lagen. Deze hoeveelheid garandeert het magnetische effect. Indien nodig kan het oppervlak na 24 uur worden afgewerkt met een watergedragen muurverf.

Onderhoud:
Indien nodig, op zijn vroegst ongeveer een maand na de oppervlaktebehandeling. De oppervlakken worden bij voorkeur droog gereinigd met een stofzuiger, een zachte borstel of een poetsdoek. Het gebruik van een vochtige reinigingsdoek kan sporen achterlaten op het oppervlak. Na de oppervlaktebehandeling moeten de oppervlakken enkele weken voorzichtig worden behandeld, omdat het product onder normale omstandigheden na ongeveer een maand zijn definitieve hardheid en duurzaamheid bereikt. Indien een oppervlak kort na de oppervlaktebehandeling moet worden gereinigd, dient dit bij voorkeur droog te worden gereinigd met een stofzuiger, een zachte borstel of een stofdoek.

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn, de luchttemperatuur minimaal +10oC en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%.

Reinig het gereedschap direct na gebruik met water.

 

Aanbieding

Magneetverf

Vanaf  25,00  20,00

Magneetverf, op waterbasis. Sterke magneten hechten het beste aan de ondergrond.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter