Ontdek de eigenschappen

  • Mat
  • Oplosmiddelhoudend
  • Buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 10 m2/l

Deze klassieke primer is bij uitstek geschikt voor oud en verschraald hout. Öljypohja is ook geschikt voor het schilderen van oppervlakken die eerder met olieverf en oplosmiddelhoudende producten zijn behandeld. Deze primer vermindert het doorbloeden van noesten. Het schilderen van een houten oppervlak met Öljypohja-primer vormt een waterafstotend oppervlak dat voorkomt dat direct regenwater het hout binnendringt. 

Öljypohja primer vormt een beschermende basislaag op het hout en vormt een ideale basis voor de toplaag. Dit is een dekkend product, dus de afwerking dient ook dekkend te zijn, zoals bijvoorbeed Vinha. Het gebruik van deze primer onder de toplaag vermindert ook de verkleuring veroorzaakt door houtextractiemiddelen.

Aanbevolen gebruik voor buitenmuren, raamvensters, balustrades, hekken. Na deze voorbehandeling het hout schilderen met een dekkende verf. Standaard verkrijgbaar in wit. Indien gewenst ook kleurbaar in een lichte, dekkende, kleur.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn. Dit betekent dat het vochtgehalte van het hout lager moet zijn dan 20%. Tijdens het verven en drogen moet de luchttemperatuur minstens +5°C zijn en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%.

Voorbereiding:
Reinig ongeverfde oppervlakken die zijn aangetast door schimmel en vuil met een Finncleaner oplossing. Vul het oppervlak in een zo vroeg mogelijk stadium van de constructie met Valtti Primer. Verwijder loszittende hars. Bij eerder geschilderde oppervlakken een schraper gebruiken om los materiaal en vergrijsd hout van het oppervlak te verwijderen, borstel daarna het oppervlak schoon met een staalborstel. Was alle vuile en beschimmelde oppervlakken met Finncleaner volgens de instructies. Behandel kale houten oppervlakken met Valtti Primer.

Schilderen:
Roer Öljypohja goed door en breng één keer met een kwast aan op kale houten oppervlakken. Behandel de kopse kanten van het hout ruimschoots. Het wordt aanbevolen om zo snel mogelijk na het primen een afwerklaag aan te brengen; niet later dan 6-10 maanden erna. Hout bevat hars en andere verkleurende componenten vooral in knoesten. Schommelingen in temperatuur en vochtigheid kunnen verkleuring in de verflaag veroorzaken in deze gebieden.

Reinig gereedschap met Terpentine.

Öljypohja

Vanaf  36,00

Dekkende olieprimer voor kale houten oppervlakken en oud en verschraald hout.

 

Gerealiseerde projecten

Hout dat straalt

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter