Ontdek de eigenschappen

  • Mat
  • Waterbasis
  • Binnen en buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8 m2/l

Otex Akva is een watergedragen dekkende primer of tussenlaag voor zowel nieuwe als eerder geschilderde oppervlakken. Otex Akva hecht goed op oppervlakken die speciale hechting vereisen, zoals glas, tegels, glasvezel, melamine, PVC-plastic, aluminium, verzinkt plaatwerk en oppervlakken bedekt met alkyd- en zuuruithardende verf. Ook geschikt voor hout, houtvezelplaat, spaanplaat en metalen oppervlakken in droge binnenruimten. Niet geschikt voor onderhoudsschilderen van oppervlakken geverfd met nitrocelluloselak. 

Otex Akva droogt snel en is gemakkelijk aan te brengen en te egaliseren. Daarna afwerken met bijvoorbeeld Unica Akva of een ander watergedragen product. Uitermate geschikt wanneer goede hechting van belang is op ‘moeilijke’ ondergronden. Otex Akva heeft een milde geur en biedt een watergedragen alternatief voor hechtprimers. M1 geclassificeerd en MED-gecertificeerd (Marine Equipment Directive), wordt dus geaccepteerd om gebruikt te worden voor het schilderen van wanden en plafonds in schepen. 

Standaard verkrijgbaar in wit, indien gewenst ook kleurbaar in vrijwel iedere lichte dekkende kleur.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de temperatuur minimaal +8°C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Een lage temperatuur (ongeveer + 15°C) en een hogere luchtvochtigheid (50-70% relatieve luchtvochtigheid) zullen het aanbrengen eenvoudiger maken en de tijd verlengen die de verf kan worden opengehouden.

Voorbereiding:
Reinig het oppervlak door vuil en stof te verwijderen. Was oppervlakken die speciale hechting vereisen met Maalipesu-reinigingsmiddel en spoel voorzichtig met water. Schuur het de oppervlak en verwijder het schuurstof. Eerder geschilderde oppervlakken reinigen met Maalipesu en voorzichtig afspoelen met water. Schuur de oppervlakte en verwijder het schuurstof.

Schilderen:
Roer Otex Akva goed door voor gebruik en verdun indien nodig, met water. Breng aan met kwast, roller of spraytoepassing. Op grote oppervlakken wordt het aanbevolen om de verf eerst met een verfroller aan te brengen en de laag vervolgens met een kwast af te werken. We raden aan om synthetische borstels te gebruiken. Het oppervlak kan na 5 uur worden afgewerkt met bijvoorbeeld Unica Akva of Helmi.

Onderhoud:
Indien nodig, ongeveer een maand na het schilderen: maak het oppervlak schoon met neutrale (pH 6-8) afwasvloeistof en een zachte borstel, spons of doek. Vuile oppervlakken kunnen worden gereinigd met bijvoorbeeld een schoonmaakdoekje of een spons met een neutraal (pH 8-10) reinigingsmiddel. Spoel het oppervlak zorgvuldig af. Het product bereikt, onder normale omstandigheden, na één maand zijn definitieve hardheid en duurzaamheid, daarom moeten de oppervlakken gedurende een paar weken met zorg worden behandeld. Als de oppervlakken moeten worden schoongemaakt vlak na de oppervlaktebehandeling, maak ze dan licht schoon met een zachte borstel of een vochtige doek.

Gereedschap reinigen met water.

Otex Akva, alleen lichte kleuren

Vanaf  36,00

Sneldrogende watergedragen hechtprimer voor veeleisende, lastige, ondergronden.

 

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter