Ontdek de eigenschappen

  • Volledig mat
  • Oplosmiddelhoudend
  • Buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 10 m2/l

Otex is een sneldrogende speciale primer op harsbasis en hecht goed op diverse veeleisende ondergronden. Geschikt als primer en tussenlaag voor zowel nieuwe als eerder geschilderde ondergronden. Otex hecht goed op oppervlakken die een speciale hechting vereisen, zoals glas, tegels, glasvezel, PVC-kunststof, aluminium, verzinkt plaatstaal en oppervlakken geverfd met alkyd- en zuuruithardende verven. Ook voor binnenoppervlakken die een speciale hechting vereisen. Ook voor buitenraamvleugels die eerder zijn geverfd met polyurethaan- en zuuruithardende verf, met uitzondering van houten buitenkozijnen.

MED-gecertificeerd (Marine Equipment Directive), wordt dus geaccepteerd om gebruikt te worden voor het schilderen van wanden en plafonds in schepen. 

Standaard verkrijgbaar in wit, indien gewenst ook kleurbaar in vrijwel iedere lichte dekkende kleur.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de temperatuur minimaal +5°C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%.

Voorbereiding:
Was het oppervlak met Maalipesu-reinigingsmiddel en spoel voorzichtig met water. Schuur het oppervlak mat. Verwijder het schuurstof.

Priming:
Roer Otex goed voor gebruik en verdun, indien nodig, voor kwastapplicatie met terpentine en voor spuiten met spuitverdunner. Breng Otex aan met een kwast, roller of spray. Otex hechtingsprimer vloeit goed, dus schuren is vaak niet nodig. Als een zeer glad oppervlak de voorkeur heeft dan schuren met een fijn droog schuurpapier.

Onderhoud:
Indien nodig, op zijn vroegst na ca. 1 maand na het schilderen: Reinig het oppervlak met een neutrale (pH 6 - 8) wasoplossing en een zachte borstel, spons of reinigingsdoek. Reinig zeer vuile oppervlakken met een milde alkalische (pH 8 - 10) wasoplossing en een schoonmaakdoekje of spons. Spoel het oppervlak zorgvuldig af. Het product bereikt, onder normale omstandigheden, na één maand zijn definitieve hardheid en duurzaamheid daarom moeten de oppervlakken gedurende een paar weken met zorg worden behandeld. Als de oppervlakken kort na de oppervlaktebehandeling moeten worden gereinigd, maak ze dan licht schoon met een zachte borstel of een vochtige reinigingsdoek.

Reinig gereedschap met Terpentine.

Otex, alleen lichte kleuren

Vanaf  36,00

Sneldrogende hechtprimer voor veeleisende, lastige, ondergronden op alkydbasis.

 

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter