Ontdek de eigenschappen

  • Waterbasis
  • Binnen en buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 9 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 7 m2/1

Rostex Super Akva bevat actieve corrosiewerende pigmenten die speciaal zijn ontworpen voor metalen oppervlakken. Het biedt een uitstekende hechting en weerstand tegen water. Het product wordt gebruikt als priming van verzinkte, stalen en geruwde aluminium oppervlakken vóór het aanbrengen van een afwerklaag. Ook geschikt voor gebruik op oppervlakken van koper, messing en roestvrij staal en hout wat in aanraking kan komen met cement, beton ed.

Rostex Super Akva kan alleen als primer worden gebruikt onder watergedragen verven. Dit product op waterbasis is ook ideaal voor gebruik binnenshuis, onder andere als grondverf voor radiatoren. Droogt zelfs bij lage temperaturen tot +3oC.

Rostex Super Akva heeft een grijze kleur.

Het te schilderen oppervlak moet droog en warmer zijn dan de omgevingslucht, de temperatuur moet minstens +10°C bedragen en de relatieve luchtvochtigheid moet lager zijn dan 80%. De temperatuur van het geverfde oppervlak mag niet hoger zijn dan +40°C, anders verdampt het water in het product te snel, waardoor poriën op het geverfde oppervlak ontstaan, de hechting verzwakt, blaren ontstaan, enz. Plan het schilderen zo dat de avonddauw het oppervlak tijdens het drogen niet nat maakt.

Voorbereiding:
Ongeschilderde oppervlakken: Verwijder alle in water oplosbare witte roestwerende middelen, vuil, in water oplosbare zouten, vetten en oliën van het oppervlak met een reinigingsmiddel en een borstel. Spoel grondig af met water en laat drogen. Witte roest/roest verwijderen door stalen oppervlakken te slijpen of te borstelen tot op het blanke metaal (prepareerkwaliteit St2). Aluminium oppervlakken opruwen.
Nieuwe verzinkte daken van plaatstaal moeten op zijn vroegst na één winter worden geschilderd. De beste hechting wordt bereikt op een mechanisch of chemisch geruwd verzinkt oppervlak dat door het klimaat is beïnvloed.
Eerder geschilderde oppervlakken: Was de oppervlakken met een reinigingsmiddel en een borstel, spoel ze zorgvuldig af met water en laat ze drogen. Verwijder losse verf en roest met een schraper en een draadborstel tot op het blanke metaal (bereidingsgraad St2). Schuur de rand tussen het gereinigde gedeelte en de vaste verflaag glad om de hechting van de afwerkingslaag te kunnen garanderen. Schuur de delen van de oude laklaag die met Rostex Super Akva worden gegrond tot een matte afwerking.

Schilderen:
Roer Rostex Super Akva goed door voor gebruik. Aanbrengen met een kwast of spuitpistool. De aanbevolen droge laagdikte van een enkele laag is 60-80 µm. Let op de hoeken en plooien op metalen oppervlakken, omdat de droge laagdikte op deze onderdelen gelijkmatig moet blijven. Rostex Super Akva is vooral bedoeld voor kale metalen oppervlakken en kan afgewerkt worden met een verf op waterbasis of, op binnenoppervlakken, met een verf zoals Luja. Vermijd schilderen in de volle zon, omdat de verf dan te snel droogt en zich niet voldoende stabiliseert.

Onderhoud: 
Ga voorzichtig om met het geschilderde oppervlak, aangezien het product onder normale omstandigheden in ongeveer twee weken zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid bereikt. Als een oppervlak snel na de behandeling moet worden gereinigd, gebruik dan een zachte borstel, een vochtige doek of een dweil. Na een maand na het schilderen kan een vuil oppervlak worden gereinigd met Finncleaner (1:10 delen water). Reinig vlekken en zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaner-oplossing (1:1). Spoel na het wassen de oppervlakken af en laat ze drogen.

Gereedschap reinigen met water.

Rostex Super Akva

Vanaf  36,00

Watergedragen, sneldrogende anti-corrosie primer voor metalen oppervlakken.

Gerealiseerde projecten

Hout dat straalt

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter