Ontdek de eigenschappen

  • Volledig mat
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 10 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 6 m2/l

Effectglazuur Taika Stardust bevat glinsterende zilverdeeltjes die schitteren in het licht op geschilderde oppervlakken. De schittering van Taika Stardust is het meest zichtbaar bij zijlicht, onder een spotlight of bij sterk natuurlijk licht. Creëer een ruimte waar een sprankje licht een luxueuze metaalachtige glans onthult. Het effectglazuur kan worden gebruikt om de hele muur te beschilderen of alleen om details te accentueren. Door de glazuurbehandeling is de kleur van de muurverf volledig zichtbaar.

Te gebruiken voor het aanbrengen van patronen of effecten op muren die met een binnenverf zijn geschilderd. Omdat Taika Sterrenstof doorschijnend is, zal de kleur van de ondergrond (bijv. Feelings Interior Paint) een beslissend effect hebben op het uiteindelijke resultaat. Ook ideaal voor sjabloneren. Wij raden aan om een kleine roller of borstel met sjablonen te gebruiken, omdat de glitterdeeltjes zich vasthechten aan schuimplastic gereedschap.

Behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen.

Voorbereiding:
Reinig de nieuwe oppervlakken door vuil en stof te verwijderen en was eerder geschilderde oppervlakken ook nog met Maalipesu en spoel deze zorvuldig af met water. Vul de oppervlakken indien nodig met een geschikt vulmiddel en schuur het gedroogde oppervlak. Schuur de harde en glanzende geverfde oppervlakken mat. Verwijder het schuurstof. Nieuwe oppervlakken voorstrijken met een geschikte primer. Werk af met een binnenverf in de gewenste kleur, bijv. Feelings Interior paint, 1-2 keer.

Toepassing:
Roer Taika Stardust voor gebruik goed door. Verspreid het product kriskras met een roller of kwast. Zorg ervoor dat het product gelijkmatig over het hele gebied wordt verdeeld. Geen aparte rand nodig; je kunt de randen schilderen naarmate je vordert. De melkachtige uitstraling die kenmerkend is voor natte verf, verdwijnt wanneer het oppervlak opdroogt. Probeer Stardust eerst uit op een dik stuk karton of een andere ondergrond. Taika Stardust kan ook worden gebruikt bij het schilderen met sjablonen. Als het voor dit doel wordt gebruikt, moet worden opgemerkt dat een normale kleine roller of kwast het meest geschikte hulpmiddel is. Gereedschap van schuimrubber raden we af.

Onderhoud:
Het product bereikt zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid na een maand, onder normale omstandigheden, en daarom moeten de oppervlakken gedurende deze tijd voorzichtig worden behandeld. Als de oppervlakken kort na het afwerken moeten worden gereinigd, maak ze dan licht schoon met een droge of vochtige poetsdoek of dweil. Indien nodig, op zijn vroegst na ca. 1 maand na de behandeling van het oppervlak. De oppervlakken kunnen worden gereinigd met een droge borstel, dweil of stofdoek. Vervuilde oppervlakken kunnen worden gereinigd met een neutrale (pH 6-8) reinigingsoplossing en een vochtig reinigingsgereedschap. Het oppervlak mag na de reiniging niet nat blijven. Volg de verdunningsinstructies van de fabrikant van het reinigingsmiddel bij het mengen van de reinigingsoplossing.

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn, de luchttemperatuur minimaal + 10°C en de relatieve luchtvochtigheid moet tussen 30 -70 % liggen.

Gereedschap reinigen met water en zeep. 

Aanbieding

Taika Stardust Silver

Vanaf  29,00  20,00

Doorschijnende, matte effectglans op acrylbasis. Zilver sterrenstof.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter