Ontdek de eigenschappen

  • Semi glans
  • Oplosmiddelhoudend
  • Buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 9-11 m/l

Teho Oil Paint heeft goede weersbestendige eigenschappen, de alkydolieverf zorgt voor een duurzame coating voor houten huizen. Het houten oppervlak behoudt een goede beschermende laag bij vocht, hitte en vorst. Bovendien biedt Teho Oil Paint topcoat een verhoogde bescherming tegen schimmelgroei op geschilderde houten oppervlakken. Goede dekking en gemakkelijk verwerkbaar.

Geschikt voor kozijnen en deuren, hekwerk etc.

Verkrijgbaar in talloze kleuren.

Componenten mengen: Terpentine als verdunner voor gronden (ca. 5%) en eventueel voor aflakken.

Voorbereiding: 
Reinig het onbehandelde houtoppervlak en maak dit vrij van vuil, schimmels of los materiaal. Gebruik een schraper om alle losse verf en verweerd/vergrijsd hout van het oppervlak te verwijderen en borstel het oppervlak schoon met een staalborstel. Was alle vuile en beschimmelde oppervlakken met Finncleaner volgens de instructies. Grond het oppervlak in een zo vroeg mogelijk stadium van de bouw met Valtti Primer. Behandel, bij eerder geschilderde oppervlakken, kale plekken met Valtti Primer. Verwijder losse hars van noesten.

Schilderen:
Om een gelijkmatige kleur van het oppervlak te verkrijgen, meng je een voldoende hoeveelheid verf in één pot. Roer de verf goed vóór gebruik. Breng aan met een kwast. Voorstrijken met Öljypohja of met Teho Oil Paint verdund met 5% terpentine. Afwerken met onverdunde Teho Oil Paint op zijn vroegst 24 uur na het gronden, maar bij voorkeur na enkele dagen. De afwerkverf kan indien nodig verdund worden. Behandel de kopse kanten van het hout royaal. 

Hout bevat hars en andere verkleurende componenten vooral in knoesten. Schommelingen in temperatuur en vochtigheid kunnen verkleuring in de verflaag veroorzaken in deze gebieden.

Onderhoud: 
Ga voorzichtig om met het geschilderde oppervlak. Het product bereikt, onder normale omstandigheden, in ongeveer vier weken zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid. Als een oppervlak kort na de behandeling moet worden gereinigd, gebruik dan een zachte borstel, een vochtige doek of een dweil. Vanaf een maand na het schilderen kan een vuil oppervlak worden gereinigd met Finncleaner (1:10 delen water). Reinig zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaner-oplossing (1:1). Na het wassen afspoelen met water en laten drogen.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de omgevingstemperatuur moet ten minste +5 °C zijn en de relatieve luchtvochtigheid tijdens de behandeling en het drogen lager dan 80%. Plan het schilderen zo dat de verflaag voldoende tijd heeft om te drogen na avonddauw. Condensatie op verse verf zal afwerking afvlakken en droging vertragen.

Reinig gereedschap met terpentine.

Teho Oil Paint

Vanaf  39,00

Dekkende houtverf voor deur en kozijn, oplosmiddelhoudend, zijdeglans

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter