Ontdek de eigenschappen

  • Waterbasis
  • Buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8-12 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 4-8 m2/l

Valtti Arctic is een semi-transparante watergedragen beits met parelmoer pigmenten voor een luxe afwerking.De houtbeits benadrukt de natuurlijke schoonheid van hout en creëert de indruk van een mat oppervlak. De parelmoer van Valtti Arctic is het meest zichtbaar in donkere kleuren en in zonlicht. Het houten oppervlak lijkt ijzig als het door licht wordt geraakt. De beits trekt effectief in het hout, waardoor het oppervlak weerbestendig wordt. Valtti Arctic biedt het hout bescherming tegen weersinvloeden door de impact van vocht en zonlicht te vertragen.
Creëer een sprookjesachtige resultaat op houten geveldelen, schutting of tuinhuis met Valtti Arctic.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren uit de Arctic kleurenkaart.

Voorbereiding:
Verwijder vuil, stof en los materiaal van het te behandelen oppervlak met een staalborstel of een schuurborstel. Gebruik een schraper en/of staalborstel om los materiaal en grijs hout van het oppervlak te verwijderen.Reinig alle vuile en beschimmelde oppervlakken met Finncleaner volgens de instructies. Oppervlakken in een zo vroeg mogelijk stadium van de bouw behandelen met Valtti Primer. Behandel, bij eerder geschilderde oppervlakken, kale plekken ook met Valtti Primer. Als er een  glanzende film op het houtoppervlak achterblijft, verwijder deze dan of schuur het oppervlak voorzichtig. Bescherm planten tegen spatten van de primer.

Schilderen: 
Reserveer voldoende gekleurde Valtti Arctic in een blik voor een ononderbroken oppervlak en om mogelijke kleurverschillen te voorkomen. Roer Valtti Arctic goed door voor gebruik en af en toe tijdens applicatie. Om overlappingen te voorkomen, breng je Valtti Arctic continu en gelijkmatig aan over de volledige lengte van de log of enkele platen tegelijkertijd. Behandel de kopse kanten royaal. Breng 2 lagen aan; dunne lagen op geschaafde en logoppervlakken. 
De onderhoudsinterval wordt beïnvloed door onder andere de locatie van het oppervlak, de richting waarin het wordt geplaatst en de weersomstandigheden. Zorg voor een goede conditie van het oppervlak voordat je het oppervlak behandelt. 

Onderhoud: 
Ga voorzichtig om met het geschilderde oppervlak. Het product bereikt, onder normale omstandigheden, in ongeveer vier weken zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid. Als een oppervlak kort na de behandeling moet worden gereinigd, gebruik dan een zachte borstel, een vochtige doek of een dweil. Vanaf een maand na het schilderen kan een vuil oppervlak worden gereinigd met Finncleaner (1:10 delen water). Reinig vlekken en zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaner-oplossing (1:1). Na het wassen afspoelen met water

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn. Dit betekent dat het vochtgehalte van het hout lager is dan 20%. Tijdens de behandeling en het drogen moet de temperatuur van de lucht, het oppervlak en de beits minimaal +5 ° C zijn en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. De werkende eigenschappen zijn op hun best bij kalm, bewolkt, droog weer bij temperaturen van +10 tot 20°C.

Reinig gereedschap met water en zeep.

Valtti Arctic

Vanaf  36,00

Watergedragen, natuurlijke parelmoerachtige houtbeits op oliebasis voor buiten. Trekt goed in het oppervlak en beschermt het hout tegen verwering.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter