Ontdek de eigenschappen

  • Oplosmiddelhoudend
  • Terras
  • Gem. verbruik glad oppervlak 7-15 m2
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 5-7 m2/l

Oplosmiddelhoudende washoudende houtolie voor buiten waar antislippoeder aan toegevoegd is. Beschermt hout tegen vocht en vuil en vermindert het scheuren en splijten van houten oppervlakken. Geschikt voor het beschermen van kale of eerder met olie behandelde houten buitenoppervlakken. Ook geschikt voor geïmpregneerd hout (drukbehandeld hout), hardhout, thermisch gemodificeerd hout en onbehandeld hout. Biedt een uitstekende bescherming tegen de weersinvloeden en als het product gekleurd wordt gebruikt ook tegen UV-invloeden.
Aanbevolen voor tuinmeubilair, terrassen, vlonders en trappen.

In vele semi-transparante kleuren verkrijgbaar.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn. Dit betekent dat het vochtgehalte van het hout lager moet zijn dan 20%, omdat nat hout geen olie absorbeert en de olie langzaam droogt in vochtige omstandigheden. Omdat drukbehandeld hout vaak vochtig is, raden we aan het na ongeveer 6 maanden na installatie te behandelen. Tijdens de behandeling en het drogen moet de temperatuur van de lucht, het oppervlak en de beits minimaal +5°C zijn en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%.

Voorbereiding:
Onbehandelde oppervlakken: Reinig het houtoppervlak en maak dit vrij van vuil, stof en los materiaal. Was beschimmelde houten oppervlakken met Terras reiniger volgens de instructies.
Oppervlakken die eerder met houtolie behandeld zijn: Verwijder los materiaal met een schraper en/of een borstel. Reinig het oppervlak en was het, indien nodig, met Terras reiniger volgens de instructies. Als er een zichtbare film op het oppervlak achterblijft, verwijder deze dan voor de behandeling.

Schilderen:
Roer Valtti Wood Oil grondig door voor gebruik en van tijd tot tijd tijdens het aanbrengen. Verdeel de olie met een kwast of een spons, zodat de olie gelijkmatig in het hout wordt opgenomen. Veeg overtollige olie weg. Verdeel alles gelijkmatig over de gehele lengte van het oppervlak om overlapping te voorkomen. Breng een laag aan. Behandeling met olie zorgt ervoor dat het hout er donkerder uitziet.
Voer indien nodig onderhoud uit. Oppervlakken die continu aan het weer worden blootgesteld, hebben wellicht jaarlijkse behandeling nodig.

Onderhoud:
Behandel een nieuw oppervlak ten minste één week voorzichtig om het product zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid te laten bereiken. Het behandelde oppervlak kan, indien nodig, na ongeveer twee dagen licht worden gereinigd met een zachte borstel of dweil. Een vuil oppervlak kan worden gereinigd met Finncleaner (1:10). Reinig vlekken en zeer vuile oppervlakken met een sterkere oplossing van Finnlceaner en water (1: 1). Spoel na het wassen de oppervlakken af en laat drogen.

Reinig gereedschap met Terpentine.

Valtti Non Slip

Vanaf  35,00

Oplosmiddelhoudende houtolie voor terras en trappen met anti-slipeffect.

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter