Ontdek de eigenschappen

  • Semi mat
  • Binnen en buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8 m2/l
  • Stofdroog na 1 uur

Sneldrogende watergedragen grond, voor- en aflak voor metalen oppervlakken zoals ijzer, staal, verzinkt staal, verzinkt plaatstaal, aluminium en koper.

Voor binnen en buitentoepassing zoals bijvoorbeeld plaatzijzeren daken-/gevels, balkon en gallerij constructies, dakladders, erfafscheiding constructies, deuren, ramen, balken, vaste en vrijstaande meubelen.

De coating kan direct op metaal worden aangebracht en heeft unieke roestwerende eigenschappen, zelfs tot klasse C4 (vanaf 75 micron droog) en klasse C5 (vanaf 150 micron droog). Heeft naast de unieke corrosie klasse ook een zeer goed kleur- en glansbehoud.

De verf hecht op acrylaat, alkyd, polyurethaan, epoxy en polyester prefab ondergronden.

Op kleur te maken in de dekkende Teknos kleuren.

Voorbereiding:
Stalen en aluminium oppervlakken: Te schilderen oppervlakken reinigen en ontdoen van vuil, vet, olie en andere onzuiverheden. 

Stalen oppervlakken: minimaal grondig staalborstelen tot voorbereidingsgraad St2; aanbevolen voorbereidingsgraad Sa 2½ (ISO 8501-1).

Eerder geschilderde metalen oppervlakken: Oppervlakken reinigen en ontdoen van vuil, vet, olie en andere onzuiverheden. Losse en slecht hechtende verf of coating wordt verwijderd. Roest wordt van de oppervlakken (voorbereidingsgraad St2) verwijderd met een staalborstel of een andere geschikte methode. Harde en glanzende gelakte oppervlakken worden opgeschuurd tot een matte uitstraling om de hechting te waarborgen.

Dak- en muuroppervlakken met plastic gecoat: Kan worden gebruikt voor het bijwerken van verroeste gebieden. Roest wordt van de oppervlakken (voorbereidingsgraad St2) verwijderd met een staalborstel of een andere geschikte methode. De rand van het gereinigde vlak en de vaste verflaag wordt glad geschuurd om de hechting van de toplaag te verzekeren. Schuur de oude gelakte vlakken mat van de plekken, die met Ferrex Combi zullen worden bijgewerkt.

Schilderen:
Roer het product goed door voor gebruik. Op verticale oppervlakken, wanneer een droge laagdikte van meer dan 100 µm gewenst is wordt twee keer spuiten geadviseerd. Wanneer Ferrex Combi zonder topcoat en met een kwast wordt aangebracht dan ten minste twee lagen aanbrengen.

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn. Tijdens de applicatie- en droogperiode (let ook op de temperatuur in de nacht na het schilderen) moet de temperatuur van de omgevingslucht, het oppervlak en de verf hoger zijn dan +10 °C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Als de temperatuur van het te schilderen oppervlak hoger is dan +40°C, kunnen de verwerkingseigenschappen en de hechting van de verf verslechteren.

Geschikte nozzel voor airless spuiten 0,015 - 0,019".

Ferrex Combi

Vanaf  65,00

Roestwerende metaalafwerking voor binnen en buiten.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter