Ontdek de eigenschappen

  • Hoogglans
  • Waterbasis
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8-10 m2/l
  • Stofdroog na 1 uur

Futura Aqua 90 is een sneldrogende, watergedragen semi matte aflak voor binnen en buiten. Dit product is zeer geschikt voor het aflakken van houten ramen, deuren, kozijnen, vensterbanken, trappen, meubelen en overige betimmeringen. Het geschilderde oppervlak is gemakkelijk schoon te houden en heeft een uitstekende kras- en slijtvastheid. Buiten te gebruiken voor het schilderen van reeds gegronde kozijnen, deuren, tuinmeubelen. Binnen is te gebruiken voor gegronde en eerder met alkydverf geschilderde hout-, metaal- en bouwplaatoppervlakken: deuren, kozijnen, kasten, lijstwerk, panelen, paneelplafonds, luchtkanalen, trapleuningen, radiatoren e.d.

Binnen ook geschikt als aflak op voorbehandelde metalen ondergronden zoals radiatoren en leidingen evanals voorbehandelde gegalvaniseerde ondergronden, zoals luchtkanalen. In combinatie met Futura Aqua Primer ook geschikt voor pleister- en plamuuroppervlakken. 

Dit product voldoet aan de eisen van speelgoedveiligheidsnorm EN 71-3:2013 + A3:2018 voor grenswaarden voor migratie van chemische elementen. Futura Aqua 90 heeft een M1 classificatie en een Finnish Key vlag certificaat. 

Verkrijgbaar in verschillende dekkende kleuren.

Verwijder stof en vuil van nieuwe oppervlakken. Reinig eerder geschilderde oppervlakken met een verfreiniger. Matteer harde of glanzende oppervlakken door te schuren en verwijder daarna het stof. Maak onregelmatigheden in het oppervlak glad met een geschikt plamuurmiddel .

Voorbehandeling:
Oppervlakken van hout, houtvezelplaat en bouwplaten en gegalvaniseerde metalen oppervlakken worden voorbehandeld met Futura Aqua Primer. Roestende stalen oppervlakken en oppervlakken van aluminium en koper worden voorbehandeld met Ferrex Aqua corrosiewerende verf.

Schilderen:
Roer het product goed door voor gebruik. Breng de verf een- of tweemaal aan met een lakkwast, mohairroller, schildersponsje of spuitbus. Bij het schilderen van een glad oppervlak, bv. een vlakke deur, kunnen de sporen die de roller achterlaat worden gladgestreken met een verfpad of met een lakkwast. Geschikte nozzel voor airless spuiten 0,011 - 0,013".

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn. Tijdens het lakken en drogen moeten de temperatuur van de omgevingslucht, het oppervlak en de lak hoger zijn dan +10 °C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Het drogen gaat sneller bij een lage luchtvochtigheid en/of boven + 21 °C. Het aanbrengen gaat gemakkelijker als de lucht in de werkruimte wordt bevochtigd en/of de temperatuur wordt verlaagd. Ventilatie na de verven versnelt het drogen. Verdun de verf indien nodig met 5 - 15 vol% met water.

Futura Aqua 90

Vanaf  55,00

Hoogglans verf voor ramen, deuren en kozijnen, meubels e.d. van hout en metaal.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter