Ontdek de eigenschappen

  • Glans
  • Waterbasis
  • Binnen en buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8-12 m2/l

Sneldrogende glanzende grond, voor- en aflak voor binnen en buitentoepassing. Voor toepassing op geschaafde houten ramen, deuren, kozijnen, vensterbanken, trappen, houten plankenvloeren, parketvloeren en overige betimmeringen. Ook geschikt voor gefineerde houten interieur oppervlakken. Het product is geschikt voor nieuwbouwschilderwerk en onderhoudsschilderwerk.

Watergedragen duurzame afwerking op basis van polyurethaandispersie, met UV bescherming. Voor objecten buitenshuis adviseren we getinte lak. Buiten gebruik op horizontale oppervlakken vermijden. Het product is geclassificeerd in Groep M1 in emissieclassificatie voor bouwmaterialen.

Verkrijgbaar in diverse semi-transparante kleuren.

Het houten oppervlak moet droog zijn, zorgvuldig geschuurd en ontdaan van stof en andere onzuiverheden. Indien nodig voorbehandelen met Helo Aqua 80.

Schilderen:
Roer goed door, zowel voor gebruik als tussen het aanbrengen in, maar let op dat er geen lucht in de lak komt.

Voor ramen, deuren, kozijnen ed.: Breng eerst een dunne laag Helo Aqua 80 aan en laat deze minimaal een uur drogen. Schuur het oppervlak en verwijder voorzichtig alle schuurstof. Breng een tweede laag lak aan en laat ongeveer 3 uur drogen voordat je de derde laag aanbrengt.

Onbehandelde houten plankenvloeren: Gronden met 15% verdunde Helo Aqua 80 met kwast of troffel. Afwerken met 2-3 lagen van 10% verdunde Helo Aqua 80 met kwast of troffel. Spreid de lak uit in de richting van het patroon en de nerf van het hout.

Eerder gelakte vloeren: Aanbevolen wordt de oppervlakken tot op het blanke hout te schuren en de bovenstaande instructies voor onbehandeld houten plankenvloeren te volgen. Als de oude laklaag in goede staat is, kan Helo Aqua 80 volgens de afwerkingsvoorschriften worden aangebracht op een zorgvuldig geschuurd oppervlak (schuurpapier nr. 150 of fijner). In dit geval moet de lak echter eerst op een klein oppervlak worden getest om zeker te zijn van een goede hechting.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn. Tijdens het lakken en drogen moeten de temperatuur van de omgevingslucht, het oppervlak en de lak hoger zijn dan +10 °C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%.

Applicatie met kwast wordt aangeraden. Geschikte nozzel voor airless spuiten: 0,009 – 0,015”.

Helo Aqua 80

Vanaf  44,00

Semi-transparante watergedragen houtlak voor binnen en buiten. Glans

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter