Kleurenkaarten

Om ondersteuning te bieden in het maken van de juiste verfkeuze heeft Finnpaints een aantal kleurenkaarten beschikbaar:

Let op! De kleuren in de kleurenkaarten zijn digitaal. Dit zijn geen exacte weergaven van de uiteindelijke kleur. Er kunnen dan ook geen rechten ontleend worden aan het gebruik van deze kleurenkaarten. De afgebeelde kleuren zijn bedoeld als leidraad en indicatie. Daarnaast geeft ieder scherm zoals een pc, tablet of telefoon een andere weergave.

Een (papieren) kleurenwaaier of kleurenkaart geeft een iets duidelijkere indicatie, maar ook dan zal de uiteindelijke kleur altijd afwijken van de getoonde kleur. De uiteindelijke kleur is afhankelijk van factoren zoals poreusheid van de ondergrond, vochtigheid, conditie van de ondergrond en dergelijke. Bij twijfel adviseren wij altijd eerst een proefstukje op te zetten op een onopvallende plaats.

   

Kleurenkaarten

Vind je het lastig om vanaf het beeldscherm een verfkleur te kiezen dan kunnen we, indien voorradig, de gewenste kleurenkaart toesturen. Daarnaast kun je van de meeste Feel the Color kleuren een grotere kleurstaal opvragen (7,5 x 12 cm).

Als je de kleur eerst op een oppervlak wil uitproberen dan kun je van de meest gangbare kleuren een tester van 250 ml. bestellen voor € 7,50 per stuk.

Met het Tikkurila ColorUp Programma kun je inspiratie opdoen door een foto te uploaden van interieur of exterieur en te spelen met de verschillende kleuren uit de Tikkurila kleurenkaarten.