Ontdek de eigenschappen

  • Volledig mat
  • Waterbasis
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 3-5 m2/l

De poreuze structuur van silicaatverf Muuri zorgt voor een ademend oppervlak met uitstekende waterdampdoorlaatbaarheid. Muuri creëert een volledig mat, aantrekkelijk oppervlak voor schouwen, open haarden en soortgelijke binnenmuren waar de oppervlaktetemperatuur boven normaal kan stijgen, zoals in de sauna. De verf heeft uitstekende hittebestendige eigenschappen en is bestand tegen temperaturen tot +180 °C.

Met Muuri kun je eenvoudig oude schouwen en firewalls opnieuw schilderen, maar ook nieuwe oppervlakken schilderen. De volledig matte witte verf zorgt voor een opvallend geruwd oppervlak. Voor beton, kalk, kalkcement, cementpleister, kalkzandsteen en bakstenen oppervlakken alsmede minerale plaatoppervlakken binnenshuis.

Naast puur wit kun je kleuren toevoegen door de verf te verven in acht aantrekkelijke tinten van de Muuri  kleurenkaart.

Voorbereiding:
Nieuw beton, dekvloeren en gepleisterde oppervlakken moeten voldoende gedroogd en verhard zijn vóór de afwerking. Reinig onbehandelde oppervlakken, verwijder vuil, stof en andere onzuiverheden. Bij eerder geschilderde oppervlakken vuil, stof en andere onzuiverheden verwijderen met een geschikt reinigingsmiddel. Afbladderende en slecht hechtende of poederige verflagen verwijderen. 
Repareer scheuren, gaten en deuken zodat ze gelijk liggen met het omringende oppervlak. Gebruik een geschikt droog vulmiddel op betonnen oppervlakken en kalkpleister of kalkcementpleister op pleisteroppervlakken. Zo nodig de gladgestreken plekken met Muuri verf bijwerken.

Schilderen:
Breng één grondlaag Muuri Haardverf aan. Het product kan eventueel met water tot 10% worden verdund. Nadat de grondlaag minstens 12 uur is uitgehard, wordt de afwerklaag aangebracht.
OPMERKING: Bedek oppervlakken die niet zullen worden behandeld, zoals ramen, natuursteen of klinkervloeren en metalen oppervlakken. Verwijder verfspatten onmiddellijk met water. De wisselende poreuze structuur van het te schilderen oppervlak en vocht- en temperatuurschommelingen tijdens het aanbrengen en drogen van de verf kunnen kleurverschillen veroorzaken.

Het verdient aanbeveling ten minste twee weken te wachten voordat de behandelde oppervlakken in gebruik worden genomen, zodat het product de gestelde eisen inzake hittebestendigheid kan bereiken. Mechanische belasting kan zichtbare sporen op het geverfde oppervlak veroorzaken. Dit is een typisch productkenmerk van matte verven; het heeft echter geen invloed op de technische functionaliteit van het product.

Onderhoud: 
Reinig de oppervlakken, indien nodig, op zijn vroegst na een maand van de oppervlaktebehandeling met een droge borstel, dweil of stofdoek.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de omgevingstemperatuur moet ten minste +10 °C zijn en de relatieve vochtigheid van de lucht lager zijn dan 80%.

Reiniging het gereedschap met water.

Muuri

Vanaf  40,00

Volledig matte, minerale silicaatverf voor binnen met uitstekende hittebestendigheid. Uitermate geschikt voor open haard.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter