5 uitdagingen bij het schilderen van muren

Wist je dat de verkeerde verf de kwaliteit van de binnenlucht kan beïnvloeden?

De wereldwijde pandemie heeft geleid tot een nieuwe interesse in woningrenovatie en -decoratie, zoals duidelijk blijkt uit de verkoop van verf. In 2020 groeide de productie van Tikkurila met 3,4 procent en watergedragen decoratieve verf is goed voor meer dan 80 procent van de totale verkoop.  Tikkurila wil in de toekomst meer en meer duurzame producten maken, naast een milieuefficiënte productie. Dat betekent onder meer het verder verhogen van de productie van watergedragen verf.

1. Het juiste product en kleur kiezen

1. Het juiste product en kleur kiezen

Houd rekening met de ruimte en de verwachte slijtage van de muur bij het kiezen van verf voor de toplaag. De beste glans voor woonkamers en slaapkamers voor watergedragen muurverf voor binnen is mat of zijdeglans, omdat ze een zachte kleur geven en onvolkomenheden verbergen.

Een glad oppervlak is de beste keuze voor ruimtes die vaak gewassen moeten worden, zoals keukens en gangen. Een glad oppervlak geeft vaak een intensieve kleur terwijl volledig mat wat fluweelachtig overkomt. Er zijn handige tools om de kleur te selecteren, bijvoorbeeld met de Tikkurila ColorUp tool.

2. Afdekken

2. Afdekken

Verplaats de meubels naar het midden van de kamer om een vrije werkruimte te creëren. Bedek de vloer met verfbestendig papier om te voorkomen dat natte verf vlekken op de vloer maakt.

Als stopcontacten, lichtschakelaars en lijstwerk op hun plaats blijven zitten, dek ze dan zorgvuldig af met afplaktape van goede kwaliteit. Verwijder de tape direct na het schilderen om te voorkomen dat de droge verf met de tape loskomt.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over
de mogelijkheden voor jouw project?

Nog vragen?

 

Geïnspireerd geraakt? Bestel dan meteen je muurverf in onze verfshop.