Trends in dekkende kleuren voor buiten

Of je nu een gloednieuw huis bouwt of van plan bent om je huis opnieuw te schilderen, dit artikel geeft je inspiratie voor het kiezen van de buitenkleur. Wat is er nu trending?

De buitenkleur bepaalt de sfeer voor het huis, en het is belangrijk om een ​​kleur te vinden die je jarenlang mooi zult vinden. Het loont de moeite om even de tijd te nemen om de kleur te testen en te kiezen, zodat je zeker bent van je keuze.

Kleurtrends voor het exterieur veranderen niet jaarlijks maar eerder gedurende een periode van een jaar of tien. Voorkeuren in kleur variëren in heel Europa, maar we zullen je inzicht geven in wat er trending is in Noord-Europa, waar vooral houten huizen populair zijn, en bij ons in Nederland.

grijs

“De populariteit van grijs is nu misschien wel op zijn hoogtepunt. Vervolgens zal de curve waarschijnlijk iets lager worden”, zegt Irina Hanhisalo, Color Category Manager bij Tikkurila. 

Naast grijs zijn ook wittinten steeds populairder geworden. Vooral houten huizen in landhuisstijl of met een vleugje Amerikaanse stijl worden vaak wit geschilderd.

Wat zien we in Nederland?

Wat zien we in Nederland?

Ook in Nederland doen de grijstinten het goed maar ook zwart blijft populair, vooral voor schuttingen en schuren, vaak gecombineerd met een wit accent. Toch zien we langzaam een verschuiving naar wat meer kleur op het hout. Er wordt kleur gebruikt op de gevel maar het kan ook worden gebruikt als accentkleur.

Er zijn legio mogelijkheden, we zetten een aantal vaak bestelde kleuren voor je op een rijtje: