Kleurtrends 2021 voor het interieur

Een nieuw jaar is een nieuwe start, en dat is meer dan welkom na het afgelopen jaar. Als het om kleurentrends gaat, voel je een zekere levendigheid en hoop.

We zien veel rustgevende tinten en aardetinten, maar ook heldere en stimulerende kleurcombinaties. Lees verder voor kleurinspiratie en interieurtips voor 2021.

Zacht geel

Zacht geel

Steeds meer mensen kiezen voor geel als muurkleur. Het kan helder en opwekkend geel zijn zoals TVT J302 Banana of zacht en gedempt zoals TVT Y308 Eggnog. Of waarom combineer je ze niet allebei?

Op de foto maakt een dromerige gele muur in TVT H300 Lemonade een zoete match met de lichtgroene vloer in TVT Y383 Cucumber.

Rustiek roodbruin

Rustiek roodbruin

Vurig oranje, rustiek terracotta, roodbruin….. Aardse en warme tinten creëren een rustgevende ruimte, maar houden het tegelijkertijd scherp en stijlvol.

TVT N405 Terracotta houdt van het gezelschap van kleuren als bruin, zwart en beige evenals grote zachte tapijten en het gebruik van organische materialen zoals kurk, klei en rotan.

Blue skies ahead

Blue skies ahead

Kalm en geruststellend blauw TVT Y354 Cumulus is de Tikkurila-kleur van het jaar 2021. Zeeblauwe tinten zijn trending, misschien om hoop en een gevoel van vernieuwing te brengen of om ons te herinneren aan de zomer, de zee en de zon.

Cumulus is een harmonieuze en rustgevende tint die gemakkelijk aan elk huis kan worden toegevoegd – probeer het bijvoorbeeld in de slaapkamer of woonkamer. Combineer hem met licht hout en de neutrale tinten uit de Color Now 2021-collectie.

Aards en gemakkelijk

Aards en gemakkelijk

Warme, aardse en vergrijsde tinten zoals TVT V484 Driftwood zijn in opkomst – en dat is geen wonder. Beige, grijs, wit en bruin zien er altijd goed uit en zijn gemakkelijk te combineren met materialen als hout, metaal en ook zachte elementen, zoals gordijnen en tapijten.

Probeer eens een vleugje bordeaux toe te voegen: op de foto zie je een kast in TVT M425 Beetroot.

Natuur binnenshuis

Natuur binnenshuis

Het jaar 2020 liet ons zoeken naar een verbinding met iets dat stabiel, aardend en natuurlijk is.

De belangstelling voor kamerplanten neemt steeds meer toe en mensen zoeken ook naar andere manieren om de natuur naar binnen te halen. Wanden in mos-, salie- en grijsgroen zijn een gemakkelijke keuze, omdat ze in bijna elk interieur goed staan.

Probeer Arctic Willow TVT M495 zoals op de foto of de donkerdere, rijkgroene TVT N378 Ficus.

Wees gedurfd

Wees gedurfd

Op zoek naar een goed humeur? Verkwikkende kleuren zoals roze, fuchsia en paars zijn trending in 2021, vooral in gewaagde en levendige tinten.

Een monochroom interieur in deze tinten is een manier om je liefde voor kleur te laten zien. Begin klein en meng tinten van dezelfde kleur.

De lichtroze kleur op de muur is TVT H320 Magnolia, maar misschien vind je TVT N338 Wild Rose, TVT K319 Flamingo of TVT S329 Freesia ook wel mooi.

 

Geïnspireerd geraakt? Bestel dan meteen je muurverf in onze verfshop.