Tuin- en buitentrends voor 2024

Gemakkelijk, kleurrijk en duurzaam. De tuin- en buitenleventrends voor 2024 leggen de nadruk op welzijn en duurzaamheid. 

We vinden het steeds belangrijker om goed voor onszelf en onze omgeving te zorgen. In de tuintrends van dit seizoen vind je veel groen, zachte kleuren, natuurlijke materialen en rust terug. Van aardse warme tinten tot milieubewuste landschapsarchitectuur, de nieuwste trends zetten ontspanning en duurzaamheid voorop.

Bereid je voor op een zomer vol ontspanning met deze tips voor je terras.

4. Warme kleuren

4. Warme kleuren

Warme bruintinten blijven de trend tot en met de zomer van 2024. Bruintinten, in bijvoorbeeld het terras of meubilair, geven je tuin een aardse uitstraling en verbinden hem naadloos met de natuur. Het kleurenschema werkt ook goed met zachte en warme buitenverlichting.

Kies uit het Valtti-palet bijvoorbeeld TVT 5071 Tatti of TVT 5063 Sora, zoals op de afbeelding.

TVT 5063 Sora

TVT 5063 Sora

Semi-transparent wood finishes

TVT 5071 Tatti

TVT 5071 Tatti

Semi-transparent wood finishes

TVT 5072 Honka

TVT 5072 Honka

Semi-transparent wood finishes

TVT 5052 Pouta

TVT 5052 Pouta

Semi-transparent wood finishes

5. Uitgebouwde woonkamer

5. Uitgebouwde woonkamer

Buitenruimtes worden niet langer apart gezien van de woning, maar eerder als een extra kamer die vele doeleinden kan dienen. Voor velen is het terras een verlengde woonkamer. 

Zorg ervoor dat de buitenruimte jouw doeleinden dient. Misschien is het een gezellige ruimte met een houtkachel om te ontspannen, of een buitenkeuken voor zomerse bijeenkomsten? Dit jaar is de trend om ze allebei te hebben. Met flexibel meubilair kun je bijvoorbeeld een multifunctionele ruimte creëren die voor verschillende gelegenheden kan worden gebruikt: etentjes, sport en ontspanning.

Vergeet niet om verlichting toe te voegen. Lantaarns, lichtslingers of functionele wandlampen zorgen ervoor dat je dag en nacht van je tuin kunt genieten en hem kunt gebruiken.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over
de mogelijkheden voor jouw project?

Nog vragen?