Suomen Log House in Hazerswoude

Intro

Finnpaints werd benaderd door de opdrachtgevers om eens te komen kijken naar het nieuwe houten huis. Deze houten woning is ontworpen en gerealiseerd door Suomen Log House uit Zuidbroek. Het schilderwerk wilden de nieuwe bewoners in eigen beheer doen. Tijdens het bouwproces werd er echter geconstateerd dat het schilderwerk net iets teveel van het goede zou zijn en er werd op zoek gegaan naar een verfspecialist.

Eind oktober en begin november overleg gehad en de offerte uitgewerkt, wat resulteerde in een mooie schilderopdracht. Het gezamenlijke doel met de bewoners was om zo snel mogelijk te starten en te kijken hoe lang er fatsoenlijk door kon worden geschilderd. De logs van de begane grond waren reeds in eigen beheer geschilderd, de rest van het schilderwerk mocht Finnpaints uitvoeren.

 • Type woning
  Suomen Log House
 • Kleuren
  TVT 2656, RAL 7016
 • Producten
  Vinha / Valtti Opaque

Traject

De start was 8 december jl., nog ruim twee weken dus tot de kerstvakantie. Het weer was echter niet optimaal. Om toch het schilderwerk goed te kunnen uitvoeren is er voor gekozen om de woning gedeeltelijk in te pakken met zeilen en een kachel te gebruiken. Zo werden de schilders enigszins beschermt tegen de harde windstoten op de open vlakte van Hazerswoude-Dorp en daardoor konden de schilders nog redelijk goed vakwerk garanderen.

Net voor de Kerstvakantie werd besloten om het project op te schorten tot beter weer want op een gegeven moment waaide zelfs de verf van de kwast…….

Eind maart 2015 het project weer opgestart. De wind was gaan liggen en de schilders konden weer aan de slag. De woning is geschilderd met producten van Tikkurila. Het werk is keurig opgeleverd aan de nieuwe eigenaren. Hopelijk kunnen zij lang genieten van het nieuwe houten huis!

Gebruikte producten

Vinha / Valtti Opaque
Bestseller

Vinha / Valtti Opaque

 • Semi-mat, watergedragen
 • Laat houtstructuur zichtbaar
 • Flexibel, elastisch, dekkend
 • Gevel, schutting, schuur, tuinhuis
 • Optimale bescherming tegen
  weersinvloeden
Vanaf  40,00
Afhankelijk van de hoeveelheid liters

Kleuren

TVT 2656

TVT 2656

RAL 7016

RAL 7016