Verkeerd verfsysteem in Reeuwijk

Reeuwijk, NL

Traject Reeuwijk

Deze opdrachtgevers, een gezin met twee kinderen uit Reeuwijk, kochten dit houten loghuis in 2008. Zij benaderden Finnpaints voor een plan van aanpak. Na overleg en advies hebben de eigenaren zelf het interieur geschilderd met de producten van Tikkurila. De grenen balken waren in de loop van de tijd nogal donker geworden en de nieuwe bewoners wilden het huis een nieuwe en frisse uitstraling geven.

  • Type woning
    Houten woning

Verkeerd verfsysteem

Het houten huis was, in de zomer van 2009, aan de buitenkant onder handen genomen door onze schilders. Buiten het feit dat de nieuwe bewoners de huidige kleurstelling niet mooi vonden, zat er ook een afsluitend verfsysteem op het hout. Dit was op diverse plaatsen goed te zien; op sommige delen was zelfs houtrot ontstaan. Grote delen van de logwanden werden helemaal kaal geschuurd, om zodoende een nieuw verfsysteem van Tikkurila aan te brengen. De woning werd kaal geschuurd, het kale hout werd geïmpregneerd met Valtti Primer en vervolgens geschilderd met twee lagen Vinha.

Vanwege de uitstraling van het loghuis werden ook de kozijnen met Vinha behandeld. Deze beits heeft van nature een matte uitstraling. Naar onze bescheiden mening heeft deze woning nu een prachtige kleurstelling gekregen!