Schilderproject Finnhouse woning

Loon op Zand

Intro

Medio april 2014 is Finnpaints benaderd door de nieuwe eigenaren van deze houten stolpwoning in Loon op Zand. Finnpaints had dit Finnhouse in 2008 al geschilderd. De woning heeft echter enige tijd te koop gestaan en is in die periode niet onderhouden.

Een afspraak gemaakt op locatie met de bewoners om te inventariseren wat de staat van onderhoud was. Tijdens de inspectie kwam naar voren dat er hier en daar wat houtaantasting zat; enkele oortjes waren aangetast. Er zat een lekkage bij de afvoer van het platte dak en de achterwand van de aanbouw was destijds niet goed gemonteerd. Al deze aandachtspunten werden ingemeten door de timmerman en Finnpaints kon een offerte op maat verzorgen voor het reparatie – en schilderwerk.

 • Type woning
  Finnhouse woning
 • Kleuren
  RAL 7016, TVT 2686
 • Producten
  Vinha / Valtti Opaque
  Maalipesu

Werkzaamheden

Na goedkeuring van de offerte door de eigenaren van deze houten stolpwoning kon de planning worden gemaakt. Begin juli zijn de schilders van Finnpaints gestart met de werkzaamheden. Eerst werd de gehele logwoning met bijgebouw grondig afgespoten met hoge druk en water. Daarna werd alles grondig gereinigd met Scotch Brite, water en Maalipesu. Dit product wordt gebruikt voor het reinigen van diverse oppervlakken alvorens te schilderen en als regulier schoonmaakmiddel in milde concentratie, voor zowel binnen als buiten gebruik. Hierna werd al het houtwerk grondig afgespoeld met water.

De kleur van de logwanden, buitenkozijnen en overstekken bleef hetzelfde. TVT 2686, geschilderd met Vinha. Voor de boeiboorden werd gekozen voor een grijstint RAL 7016 om het ietwat eigentijdser te maken.

Tussen het schilderen door werd het timmerwerk ingepland. De timmerman van Finnpaints is twee dagen bezig geweest om de houtaantasting weer goed te herstellen. Na dit werk konden de schilders dit mooie project in Loon Op Zand afronden.

Belangrijk aspect bij het onderhoud van een houten huis is dat voorkomen van houtaantasting vaak goedkoper is dan het herstellen. Regelmatig uw huis controleren, laten controleren, of laten reinigen door experts. Hoogstwaarschijnlijk nemen de nieuwe eigenaren een onderhoudscontract om deze vervelende kosten voortaan niet meer te hebben.

Gebruikte producten

Vinha / Valtti Opaque
Bestseller

Vinha / Valtti Opaque

 • Semi-mat, watergedragen
 • Laat houtstructuur zichtbaar
 • Flexibel, elastisch, dekkend
 • Gevel, schutting, schuur, tuinhuis
 • Optimale bescherming tegen
  weersinvloeden
Vanaf  40,00
Afhankelijk van de hoeveelheid liters
Maalipesu

Maalipesu

 • Voor binnen en buiten
 • Voorafgaand aan schilderen
 • Verbetert de verfhechting
 19,00
Afhankelijk van de hoeveelheid liters

Kleuren

RAL 7016

RAL 7016

TVT 2686

TVT 2686