Onderhoudsdagen van Finnpaints

Diverse locaties

Onderhoudsdagen

Elk jaar plannen onze schilders een aantal onderhoudsdagen in voor opdrachtgevers die bij ons een onderhoudscontract afgesloten hebben. Twee schilders zijn dan een hele dag aan het werk, bijvoorbeeld met schoonmaken, kitten, schuren en bijwerken. Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Type woning
    Diversen

Wat doen we tijdens de onderhoudsdagen?

Het houten huis wordt schoongemaakt. Tijdens deze schoonmaakwerkzaamheden wordt er kritisch gekeken welke delen van het huis extra aandacht nodig hebben door bijvoorbeeld blootstelling aan weer en wind. Ook wordt het kitwerk goed bekeken. Eventueel kleine herstelwerkzaamheden worden meteen of op korte termijn uitgevoerd.

Grotere werkzaamheden, die niet op dezelfde dag uitgevoerd kunnen worden, worden apart geoffreerd. Je hebt dan zelf de keuze of je dit wel of niet wil laten uitvoeren.

Uitvoering 

Hieronder vind je een aantal foto’s van projecten waarbij de woningen zijn schoongemaakt, kitwerk nagekeken en waar nodig de verflaag is bijgewerkt. Bij knoesten waar hars uitkwam is de hars weggeschrapt, vervolgens geplamuurd, opgeschuurd en weer opnieuw geschilderd.

Bij het krimpen van het hout kunnen kieren ontstaan, deze kunnen eventueel met een speciaal daarvoor bestemde afdichtkit worden opgevuld. Er kunnen ook scheuren ontstaan in het hout, als deze niet op te vullen zijn met verf worden deze verder uitgefreesd en daarna opgevuld met flexibele epoxyhars of kit om deze vervolgens weer te schilderen.

Achterstallig onderhoud is funest voor een houten huis. Met een onderhoudscontract van Finnpaints hoef je je geen zorgen meer te maken. Wij zorgen ervoor dat het houten huis periodiek wordt gecontroleerd en wordt onderhouden. Wel zo gemakkelijk!