Ontdek de eigenschappen

  • Oplosmiddelhoudend
  • Buiten gevel
  • Gem. verbruik glad oppervlak 8-12 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 4-8 m2/l

De traditionele oplosmiddelhoudende Valtti Colour houtbeits trekt goed in het hout en is niet filmvormend. Beschermt hout tegen de gevolgen van weersinvloeden door de invloed van vocht en zonlicht te vertragen.

Door houten gevels te beschermen met de aankleurbare Valtti Colour houtbeits verkrijg je een duurzame afwerking met een prachtige semi-transparante kleur. De Valtti kleurenkaart biedt een breed scala aan kleuren die goed in de omgeving passen. Een aangekleurd product biedt de best mogelijke bescherming tegen UV-invloed. Beschermt ook tegen de indringing van vocht en vuil.

Toepasbaar op wanden, schuren, schuttingen, tuinhuizen, veranda’s e.d. Geschikt voor houten oppervlakken, gezaagde en geschaafde plaatoppervlakken, maar ook voor geïmpregneerd hout en thermisch gemodificeerde oppervlakken buiten.

Kaal hout voorbehandelen met Valtti Primer

Verkrijgbaar in verschillende semi-transparante kleuren.

Voorbereiding:
Verwijder vuil, stof en los materiaal van het te behandelen oppervlak met een ruwe borstel of schuurborstel. Gebruik een schraper en / of ruwe borstel om los materiaal en vergrijzing van het oppervlak te verwijderen. Reinig alle vuile en beschimmelde oppervlakken met Tikkurila Maalipesu of Tikkurila Terras reiniger volgens de instructies.  Als er een wat glanzende filmlaag zichtbaar is, verwijder deze dan of schuur zorgvuldig. Behandel het oppervlak in een zo vroeg mogelijk stadium van de constructie met Valtti Primer. Bescherm planten tegen spatten van Valtti Color en Valtti Primer.

Schilderen:
Voor een zo gelijkmatig mogelijk oppervlak en het vermijden van kleurverschillen, reserveer genoeg product. Roer Valtti Color goed door voor gebruik en af en toe tijdens gebruik. Breng Valtti Color gelijkmatig en in zijn geheel aan over de gehele lengte van een log of een paar planken om overlapping te voorkomen. Behandel de kopse kanten royaal. Breng 2 lagen aan; dunne lagen op geschaafde en logoppervlakken. Gebruik altijd een gekleurd product voor de behandeling van een nieuw oppervlak. De onderhoudsinterval wordt beïnvloed door onder andere de locatie van het oppervlak, de richting waarin het wordt geplaatst en de weersomstandigheden. Zorg voor een goede conditie van het oppervlak voordat je dit behandelt. 

Onderhoud:
Ga voorzichtig om met het geschlderde oppervlak. Het product bereikt, onder normale omstandigheden, in ongeveer vier weken zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid. Als een oppervlak kort na de behandeling moet worden gereinigd, gebruik dan een zachte borstel of een vochtige doek. Vanaf een maand na het schilderen kan een vuil oppervlak worden gereinigd met Finncleaner (1:10 delen water). Reinig zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaner-oplossing (1:1). Na het wassen afspoelen met water en laten drogen.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn. Dit betekent dat het vochtgehalte van het hout lager is dan 20%. Tijdens de behandeling en het drogen moet de temperatuur van de lucht, het oppervlak en de beits minimaal +5 ° C zijn en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%.

Reinig het gebruikte gereedschap met terpentine.

 

Valtti Color

Vanaf  40,00

Oplosmiddelhoudende, kleurbare houtbeits op oliebasis die in het hout trekt. Beschermt hout tegen verwering door effecten van vocht en zonlicht te vertragen.

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter