Ontdek de eigenschappen

  • Oplosmiddelhoudend
  • Buiten gebruik
  • Gem. verbruik glad oppervlak 10 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 4 m2/l

De kleurloze Valtti Primer beschermt hout en houten buitenconstructies tegen wateropname. De primer vertraagt ​​het binnendringen van vocht in het hout en voorkomt de verspreiding van schimmels. Het product trekt gemakkelijk diep in de houtvezels, wat een goede bescherming biedt tegen wateropname en de kans op barsten in de hout- en verflagen verkleint.

Valtti Primer creëert de eerste beschermlaag op het houten oppervlak. De kleurloze primer beschermt het houten oppervlak niet tegen blootstelling aan zonlicht, het wordt aanbevolen om de afwerklaag zo snel mogelijk aan te brengen. Gebruik Tikkurila buitenhoutbeits of verf bovenop Valtti Primer om een ​​duurzame houtbescherming te garanderen.

Toepasbaar op zowel gezaagd als geschaafd hout, logs, thermisch gemodificeerd en geïmpregneerd hout.

Het te behandelen oppervlak moet droog en schoon zijn. Tijdens het aanbrengen en drogen van het product moet de temperatuur minimaal +5°C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Let op! Bij lage temperaturen en een hoge relatieve luchtvochtigheid kan de droogtijd worden verlengd.

Voorbereiding: 
Verwijder vuil, schimmel en los materiaal. Gebruik zo nodig Finncleaner, volgens de gebruiksaanwijzing. Bescherm andere oppervlakken en planten tegen spatten van Valtti Primer.

Toepassing:
Behandel houten oppervlakken, zo vroeg mogelijk in de bouwfase, met Valtti Primer. De oppervlakken één keer gronden. Behandel de kopse kanten royaal. Breng de afwerklaag zo snel mogelijk aan, maar niet eerder dan 24 uur na de primerlaag.

Reinig de gereedschappen met terpentine.

Bestseller

Valtti Primer

Vanaf  38,00

Transparante oplosmiddelhoudende primer voor buiten.

 

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter