Ontdek de eigenschappen

  • Waterbasis
  • Terras
  • Gem. verbruik glad oppervlak 10-12 m2/l
  • Kwast en spray

Volledig watergedragen houtolie voor buiten. Voor toepassing op een nieuw onbehandelde ondergrond of voor onderhoud over reeds eerder aangebrachte niet filmvormende houtolie. Voor timmerwerk in de vorm van terrasplanken, steigers, schuttingen, hekwerken en houte n tuinmeubelen. Er hoeft slechts één laag te worden aangebracht. De olie is niet-filmvormend en 60% van het totale koolstofgehalte is biobased (gebaseerd op C14-analyse conform EN 16640). Beschermt houten oppervlakken tegen vocht en vervuiling. Wanneer de olie gekleurd is beschermt deze ook tegen UV-straling van de zon. Vermindert barsten van houten oppervlakken en geeft een afgewerkt uiterlijk.

In diverse semi-transparante kleuren verkrijgbaar.

 

We raden aan om meubels van exotisch hout minstens 2 weken aan weersinvloeden bloot te stellen voordat je deze behandelt. Verwijder oude verf- of laklagen voorafgaand aan de behandeling.

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn. Het vochtgehalte van het hout moet lager zijn dan 20% van het gedroogde gewicht van het hout. Tijdens het aanbrengen en drogen moet de temperatuur van de omgevingslucht, het oppervlak en de verf hoger zijn dan +5 °C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Aanbrengen bij fel zonlicht of bij vochtig weer vermijden.

Schilderen:
Roer het product goed door voor gebruik. Het gekleurde product moet, indien nodig, ook tijdens het aanbrengen worden geroerd. Behandel het oppervlak slechts één keer gelijkmatig met een kwast, spons of spuitapplicatie. Breng Woodex Bioleum zo aan, dat het een dun, egaal gekleurd oppervlak vormt. Een dikkere laag kan vlekken veroorzaken, vertraagt het droogproces en kan zelfs afschilferen. Eventueel overtollige olie kun je met een doek afvegen na ongeveer 10 minuten. Geschikte nozzel voor airless spuiten 0,009 – 0,015″.

Woodex Bioleum

Vanaf  38,00

Watergedragen, biobased, kleurbare houtolie voor tuin en terras.

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter