Ontdek de eigenschappen

  • Glans
  • Waterbasis
  • Gem. verbruik glad oppervlak 10 m2/l
  • Gem. verbruik ruw oppervlak 8 m2/l

Glanzende hoogwaardige acrylaatafwerking die zorgt voor een langdurig effect dat zowel mooi als duurzaam is. Naast meubels en kleine onderdelen kun je Helmi ook gebruiken voor het schilderen van kozijnen, deuren, kasten, radiatoren, sierlijsten en meer. Ideaal voor houten en metalen oppervlakken binnenshuis. Helmi heeft vrijwel geen geur, droogt snel en is prettig te verwerken. De verf vergeelt niet en is kleurvast. Daarnaast is de watergedragen Helmi 80 beter voor de gezondheid dan verf op terpentine basis.

Helmi is een van de eco-gecertificeerde producten in het Tikkurila-assortiment, wat wordt bewezen door het M1- en Nordic Swan-certificaat. Ook voldoet het aan de strenge eisen die gesteld worden aan de oppervlaktebehandeling van speelgoed. Daarnaast is de verf ook MED-gecertificeerd (Marine Equipment Directive) en wordt dus geaccepteerd om gebruikt te worden voor het schilderen van wanden en plafonds in schepen.

Voor het binnenschilderwerk van hout, houtvezelplaat, spaanplaat en metalen oppervlakken. Geschikt voor het bijwerken en schilderen voor de eerste toepassing en het opnieuw schilderen van oppervlakken die eerder zijn bedekt met een alkyd- of zuuruithardende verf. Niet geschikt voor het overschilderen van oppervlakken geverfd met nitrocelluloselak.

Verkrijgbaar in talloze dekkende kleuren.

Voorbereiding:
Verwijder voorzichtig alle vuil en stof van nieuwe oppervlakken en reinig eerder geschilderde oppervlakken met Maalipesu en spoel voorzichtig af met water. Verwijder losse verf met een schraper en schuur het oppervlak. Verwijder het schuurstof. Vul gaten en scheuren met een geschikt vulmiddel en schuur de gevulde plekken. Prime nieuwe houten en houtvezelplaatoppervlakken met Helmi primer of Otex Akva. Voor absorberende poreuze oppervlakken de eerste primerlaag 5-10% verdunnen, tussendoor schuren aanbevolen. Schilder het oppervlak vervolgens met een onverdunde primer. Noestig en vergeeld hout met Multistop Primer voorbehandelen.

Schilderen:
Roer de verf vóór gebruik grondig door tot op de bodem en verdun indien nodig met water. Breng 1-2 lagen aan met een kwast, roller of spray. Op grote oppervlakken is het raadzaam om de verf eerst met een roller aan te brengen en de verflaag vervolgens met een kwast glad te strijken. We raden aan om een synthetische kwast te gebruiken met meervoudig vertakte borstelharen.
OPMERKING! Als de grondlaag een alkydprimer is wordt de uiteindelijke hechting twee weken na het aanbrengen van de primer bereikt. Vermijd tijdens deze periode het plakken van afplaktape op het oppervlak.

Onderhoud:
Het product bereikt, onder normale omstandigheden, zijn uiteindelijke hardheid en duurzaamheid na een maand daarom moeten de oppervlakken gedurende enkele weken met zorg worden behandeld. Als de oppervlakken snel na het schilderen moeten worden gereinigd, maak ze dan licht schoon met een borstel of een vochtige reinigingsdoek met een neutraal (pH6-8) wasmiddel.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de omgevingstemperatuur minimaal +8°C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Een relatief lage temperatuur (ongeveer +15°C) en een hoge luchtvochtigheid (50-70%) verlengen de zgn. open tijd van de verf, waardoor het aanbrengen eenvoudiger wordt.

Reinig het gebruikte gereedschap met water. 

Helmi 80

Vanaf  30,00

Watergedragen dekkende meubelverf van hoge kwaliteit voor binnen in glans.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter