Duurzaamheid bij het maken van verf

Duurzaamheid is altijd het belangrijkste principe geweest van Tikkurila’s productontwikkeling. Daarom staat het baanbrekende bedrijf in de EcoVadis-classificatie voor bedrijfsduurzaamheid onder slechts 4% van de andere bedrijven in de verfindustrie.

Duurzaamheid is de belangrijkste drijfveer 

Heidi Helkamo van Tikkurila’s internationale Interior Deco Products heeft gedurende haar 25-jarige carrière een uitgebreid overzicht gekregen van de ontwikkeling van verfproducten en legt het recept voor duurzame verf uit.

Door de jaren heen zijn verfproducten geëvolueerd om meer bescherming en milieuvriendelijkheid te bieden, maar het belangrijkste principe van onderzoek en ontwikkeling blijft hetzelfde.

Duurzaamheid is aanwezig in alle fasen van het proces

Duurzaamheid is aanwezig in alle fasen van het proces

Duurzaamheid is aanwezig in alle procesfasen van productontwikkeling, daarom kan het enkele jaren duren voordat een product van productontwikkeling naar consumentenverkoop gaat.

Allereerst zijn er gedetailleerde documenten nodig over de grondstoffen die aantonen dat ze kunnen worden gebruikt in producten die zijn voorzien van ecolabels. Tijdens het proces worden verschillende versies van de verf gemaakt om de gewenste eigenschappen te verkrijgen. Daarna wordt er een testbatch voorbereid en een monster naar een onpartijdig extern laboratorium gestuurd om te worden getest.

Het doel van deze testen is om te achterhalen hoeveel oplosmiddelen het product bevat of hoeveel emissie het bijvoorbeeld afgeeft aan de binnenlucht. De resultaten zijn nodig bij het aanvragen van milieukeurmerken en andere certificaten, en er moet ten minste zes maanden worden uitgetrokken voor deze aanvraagprocedures.

Biobased verf van Tikkurila

Nieuwe ontwikkeling

Valtti Plus Color
Bestseller

Valtti Plus Color

  • Semi-transparante houtbeits
  • Trekt in het hout
  • Biobased, watergedragen
  • Gevel, schutting, tuinhuis, carport
  • Bescherming tegen vocht, vuil en
    weersinvloeden
Vanaf  40,00
Afhankelijk van de hoeveelheid liters
PPG Tikkurila Tomorrow Included

PPG Tikkurila Tomorrow Included

duurzame ontwikkelingen