Ontdek de eigenschappen

  • Semi mat
  • Waterbasis
  • Binnen vloer
  • Gem. verbruik glad oppervlak 25 m2/l

Deze watergedragen polyurethaan-acrylaatlak beschermt je houten binnenvloer waardoor deze een schokbestendig oppervlak krijgt. De semi-matte vloerlak werkt gemakkelijk en snel, omdat deze met een roller kan worden aangebracht en snel droogt. De lak is eenvoudig in gebruik en vereist geen aparte primer.

Door de goede slijtvastheid en duurzaamheid is de lak bijzonder geschikt voor toepassing op houten oppervlakken die onderhevig zijn aan zwaar gebruik zoals vloeren en trappen.

Als je de houten vloer of trap een kleurtje wil geven, gebruik je eerst Parketti Assa Beits, waarna je de vloer aflakt met Parketti Assa Vloer Lak.

Voorbereiding:
Schuur de vloer in de richting van het houtpatroon of het licht (schuurpapier nr. 100 of 120). Verwijder schuurstof voorzichtig van de vloer met een stofzuiger. Het houten oppervlak moet droog zijn en vrij van vuil, was of vet.

Voorbehandeling:
Voorbehandeling van geschuurde kale houten vloeren: Schud de Parketti-Ässä-vloerlak grondig voor gebruik en zo nu en dan tijdens gebruik. Giet de lak op de vloer en verspreid deze met een roestvrijstalen troffel strak in de richting van de houtnerf en textuur. Laat ongeveer ca 1 uur drogen en indien nodig, mat schuren (schuurpapier no 150). Verwijder schuurstof voorzichtig met een stofzuiger. Breng 1-2 troffelstreken vloerlak aan. Laat het oppervlak 30-60 minuten tussen elke laag drogen.

Industrieel behandelde of eerder gelakte / geverfde parket- en houten vloeren: Schud de Parketti-Ässä-vloerlak grondig voor gebruik en zo nu en dan tijdens gebruik. Reinig de enigszins versleten houten vloer van vuil, was en vet. Schuren oppervlakken in slechte staat kaal en breng lak zoals hierboven aangegeven aan. Schuur het oppervlak mat met een schuurmachine (schuurpapier no 120 of 150). Verwijder schuurstof voorzichtig met een stofzuiger en veeg het oppervlak schoon met een vochtige, pluisvrije en schone doek. Controleer vóór het lakken de geschiktheid van Parketti-Ässä op eerder behandelde vloeren door een klein testoppervlak te lakken. Breng Parketti-Ässä Vloerlak 2-3 keer aan met een flotex of mohair spatel of 1-2 keer met een roller.

Ongelijke houten vloeren: Schud de Parketti-Ässä-vloerlak grondig voor gebruik en zo nu en dan tijdens gebruik. Ongelijke houten vloeren worden met een kwast gelakt. Breng eerst een dunne laag aan en laat deze minimaal 1 uur drogen. Ga door met steeds maar een paar planken op basis van houtnerf.

Spreid de lak gelijkmatig uit, vermijd wrijvende cirkelvormige bewegingen. Schuur het oppervlak en verwijder het schuurstof zorgvuldig. Breng de tweede laag aan en laat ca 3 uur drogen voordat je de derde laag aanbrengt. De derde laag moet dik zijn.

Lakken:
Grondlak voor geschuurde houten vloeren: Schud de Parketti-Ässä-vloerlak grondig voor gebruik en zo nu en dan tijdens gebruik. Giet de lak op de vloer en verspreid het egaal langs de houtnerf of patroon met een roestvrijstalen troffel. Laat het oppervlak ca. een uur drogen en schuur indien nodig (schuurpapier nr. 150). Stofzuig het schuurstof voorzichtig van de vloer. Breng nog een of twee lagen vloerlak aan met de stalen troffel, laat het oppervlak gedurende 30-60 minuten drogen tussen de toepassingen.

Eindlaag voor gebeitste of gelakte vloeren: Schud de Parketti-Ässä-vloerlak grondig voor gebruik en zo nu en dan tijdens gebruik. Breng de twee of drie bovenste laklagen van Parketti-Ässä-vloerlak aan met een flotex- of mohairspatel of een of twee lagen met een roller.

Onderhoud:
Het gelakte oppervlak bereikt zijn definitieve hardheid en chemische weerstand in ongeveer één week na de oppervlaktebehandeling. Vermijd het schoonmaken van de vloer gedurende deze tijd. Reinig het oppervlak met een borstel, dweil of stofdoek. Vuile oppervlakken kunnen worden gereinigd met een reinigingshulpmiddel en een neutrale (pH 6 - 8) wasoplossing.

Gereedschap reinigen met water.

De temperatuur van de lucht en het oppervlak moet tenminste +15ºC zijn en de relatieve luchtvochtigheid 30-80%. Componenten mengen Kan indien nodig worden verdund met water.

Parketti Assa Vloer Lak

Vanaf  50,00

Kleurloze, watergedragen semi-matte lak voor houten vloer of trap.

Gerealiseerde projecten

Hout dat straalt

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter