Ontdek de eigenschappen

  • Semi mat
  • Waterbasis
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 12 m2/l

Supi Sauna Finish geeft een vuil- en waterafstotend oppervlak aan de houten lambrisering van wanden en plafonds in sauna's en vochtige ruimtes. Beschermt het behandelde houten oppervlak. Bevat een schimmelwerend component en is daardoor niet geschikt voor de behandeling van saunabanken. Supi Finish legt een minuscuul laagje op het hout, waardoor de wanden gemakkelijk schoon te houden zijn. Zeer geschikt voor behandeling van houten wanden en plafonds in sauna’s, stoom-, was- en kleedruimten en vochtige ruimtes. 

Behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen.

Kan kleurloos toegepast worden, maar is ook kleurbaar in een van onze transparante kleuren.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn, de omgevingstemperatuur moet ten minste +5°C zijn en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%.

Voorbereiding: 
Nieuwe schone houten oppervlakken: Verwijder vuil en stof van het houtoppervlak. Maak het oppervlak licht nat met waternevel, laat drogen en schuur de losse houtvezels weg. Verwijder het schuurstof.
Oude en vuile oppervlakken of oppervlakken die eerder zijn behandeld met, b.v. Supi Sauna Finish: Wassen met Supi Sauna Cleaner volgens de aanwijzingen, grondig uitspoelen en laten drogen. Schuur indien nodig en verwijder het schuurstof.

Toepassing:
Roer Supi Sauna Finish grondig voor en af en toe tijdens het gebruik. Breng een laag gekleurde of ongekleurde Supi Sauna Finish aan op de wanden van de sauna of stoomcabine. Verdun zo nodig met water. Je kunt ook twee lagen gekleurde Supi Sauna Finish aanbrengen die 50% verdund zijn met water op de wanden van de stoomkamer. Op deze manier zullen de kwaststrepen minder opvallen.

Breng twee lagen Supi Sauna Finish aan op de houten oppervlakken in de was- en kleedkamers. Verdun gekleurde Supi Sauna Finish circa. 20% met water voor de eerste behandeling. Verdun de heldere Supi Sauna Finish alleen indien nodig. Test de gekleurde Supi Sauna Finish eerst op een onopvallende plaats om er zeker van te zijn dat je de juiste kleur hebt. Wanneer het product is verdund, wordt de kleur iets lichter en transparanter dan in de kleurenkaart. De uiteindelijke kleur hangt af van de eigenschappen en eventuele eerdere behandeling van het hout. Om een uniforme kleur te bereiken, behandel je kleine oppervlakken volledig zonder onderbrekingen; grote paneeloppervlakken met 1-2 panelen tegelijkertijd behandelen.

Verwarm de sauna voor en ventileer deze grondig voor gebruik.

Onderhoud:
Indien nodig, niet eerder dan in ca. 1 maand na oppervlaktebehandeling: Reinig het oppervlak met Supi Sauna Cleaner (1-2 dl reinigingsmiddel in 5 liter water)

 Gereedschap reinigen met water.

Supi Sauna Finish

Vanaf  34,00

Watergedragen transparante coating voor houten wanden en plafonds in de sauna of vochtige ruimtes.

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter