Ontdek de eigenschappen

  • Semi mat
  • Overschilderbaar na 24 uur
  • Goed roeren
  • Kwast

De extra duurzame houtbeits voor buiten beschermt het hout tegen verwering en vertraagt ​​de invloed van zonlicht. De beschermende coating voorkomt dat UV-stralen en schadelijke weerselementen het hout binnendringen. De beste weer- en UV-bescherming bereik je door een getinte houtbeits te gebruiken. De Super Colors technologie zorgt ervoor dat het hout nog langer beschermd wordt. Valtti Plus Kesto biedt een halfmat, waterafstotend houtbeschermend oppervlak dat zijn kleur lang behoudt. De beits is licht filmvormend. 

Verkrijgbaar in 10 Super Colors.

Het te behandelen oppervlak moet droog zijn en het vochtgehalte van het hout minder dan 20%. De omgevingstemperatuur moet ten minste +5 °C zijn en de relatieve luchtvochtigheid tijdens de behandeling en het drogen lager dan 80%. De werkende eigenschappen zijn op hun best bij kalm, bewolkt, droog weer bij temperaturen van +10 tot 20°C.

Voorbereiding: 
Onbehandeld oppervlak: Reinig het oppervlak en maak dit vrij van vuil, stof en los materiaal met een ruwe- of schuurborstel. Reinig de oppervlakken met Finncleaner volgens de instructies. Prime oppervlakken in een zo vroeg mogelijk stadium van de constructie met Valtti Primer. Bescherm planten tegen spatten van de primer.

Oppervlakken die eerder zijn behandeld met een semi-transparant product: Verwijder los materiaal en hout dat grijs is geworden met een schraper en/of staalborstel. Reinig het oppervlak en was indien nodig met Finncleaner. Prime kale houten oppervlakken met Valtti Primer. Als er een heldere, mogelijk glanzende film op het houtoppervlak achterblijft, maak dan het oppervlak ruw door het te schuren.

Schilderen:
Reserveer genoeg gekleurde Valtti Plus Kesto in een blik, voor één uniform oppervlak en om mogelijke kleurverschillen te voorkomen. Goed roeren voor gebruik en van tijd tot tijd tijdens gebruik. Breng Valtti Plus Kesto gelijkmatig en continu aan op de lengte van een log of een paar planken om overlappen te voorkomen. Het product droogt snel. Breng voldoende van het product aan om een gelijkmatige, dikke laag te vormen. Behandel de kopse kanten van het hout royaal. Breng twee lagen aan op nieuwe, gegronde oppervlakken en voor onderhoudsschilderen 1-2 lagen, afhankelijk van de conditie en eerdere behandeling van het oude oppervlak. De oppervlakken die eerder zijn behandeld met een dun, houtabsorberend product vereisen meestal twee behandelingen.

Controleer de staat van het behandelde oppervlak en voer zo nodig een onderhoudsbehandeling uit, wanneer de beits op het oppervlak begint te slijten. Het onderhoudsinterval wordt beïnvloed door de locatie van het object en door weersomstandigheden.

Reinig gereedschap met water en zeep.

Onderhoud: Ga voorzichtig om met het geschilderde oppervlak omdat het product onder normale omstandigheden zijn definitieve hardheid en duurzaamheid bereikt in ongeveer vier weken. Als een oppervlak kort na de behandeling moet worden gereinigd, gebruik dan een zachte borstel, een vochtige doek of een dweil. Vanaf een maand na het schilderen kan een vuil oppervlak worden gereinigd met Finncleaner (meng 1 deel Finncleaner met 10 delen water). Reinig vlekken en zeer vuile oppervlakken met een sterkere Finncleaner-oplossing (1: 1). Na het wassen afspoelen met water en laten drogen. 

Valtti Plus Kesto Super Colors

Vanaf  42,00

Extreem duurzame houtbeits voor buiten met goede UV-bescherming. Beschermt het hout tegen verwering en vertraagt de nadelige effecten van vocht en zonlicht in Super Colors.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter