De interieurtrends van 2023

Het interieur van 2023 is sterk geïnspireerd op persoonlijkheid, met zachte vormen en stoffige kleuren, eigen verzamelingen en een mix en match van vintage en nieuwe meubels.

De interieurtrends van 2023 zijn een eerbetoon aan individualiteit

Laura Ratia, een interieurontwerpster uit Helsinki, is de oprichter van Ratia Stories en houdt zich bezig met interieurontwerp voor woningen en openbare ruimtes. We spraken met haar over de interieurtrends van 2023.

“Ruimtes ontwerpen betekent elk project uniek behandelen. Mijn passie is het creëren van huizen waar mensen zich ontspannen en op hun gemak voelen. Trends bijhouden is mensen bijhouden.”

Ratia benadrukt dat het essentieel is te onthouden dat wat nu trending is in interieurdesign samenhangt met wat er wereldwijd gebeurt. Klimaatverandering dwingt klanten om ecologisch te denken, en de pandemie heeft het belang van de thuisomgeving verhoogd. Met al deze zaken in gedachten introduceert Ratia de trends van 2023 in interieurdesign.

Organisch en zacht

Organisch en zacht

Banken in de vorm van een boon en ronde vloerkleden nemen in 2023 de interieurs over. Zachte en organische vormen en natuurlijke materialen, zoals wol, linnen en natuursteen zullen nog meer te zien zijn. Hout en vooral vurenhout maken dit jaar een comeback. Organische vormen zullen ook zichtbaar zijn in de architectuur, bijvoorbeeld in de afrondingen van muren en deuropeningen.

De muur is geschilderd met  Feelings Interior Paint in de kleur J407 Siësta, de muur met de boog is geschilderd in Paneeli Assa 10 in de kleur 221A Gentle Memory. De vloer met Betolux Akva in de kleur S478 Salon

Liefde voor oppervlakken

Liefde voor oppervlakken

Een gedurfd gebruik van oppervlakken is trending. Ratia moedigt ons aan om op de oppervlakken te letten die vaak geen aandacht krijgen. Door bijvoorbeeld het plafond of de deur in een kleur te schilderen krijgt de ruimte een andere sfeer. Je kunt ook nieuwe vormen en lijnen aanbrengen op een muur om de ruimte op te fleuren. Probeer bijvoorbeeld eens de helft van de muur te schilderen zoals in deze afbeelding met H353 Forget me not.

De muur is geschilderd met Joker in de kleur F428 Necklace. Het wandpaneel is geschilderd met Unica Akva in de kleur H353 Forget me not.
De tafel springt er uit met de kleur S302 Grapefruit.

Langzaam aan met tweedehands stukken

Langzaam aan met tweedehands stukken

Inrichten met vintage en tweedehands is nu actueler dan ooit. De mix en match van samengestelde preloved items en nieuwe moderne items creëren een gepersonaliseerde woning. Een deel van de trend is om geduld te hebben en de juiste meubels te vinden die lang meegaan.

Kleuren die knallen

Kleuren die knallen

Felle kleuren als kleine details zullen het interieur opvrolijken. Dat kan een klein item zijn dat contrast brengt in de ruimte. Tapijten zijn trending, en kunnen de ideale manier zijn om een felle kleur aan je huis toe te voegen. Of probeer bijvoorbeeld een kobaltblauw zoals M354 Ara of levendig fris geel zoals F392 Cacaoboter op de wand.

Feelings Interior Paint in de kleuren H320 Magnolia, M354 Ara, F392 Cocao butter en J356 Sky.

Een jaar om speels te zijn

Een jaar om speels te zijn

Interieurontwerp moet niet te serieus zijn. Daarom moedigt Ratia je aan om speels te zijn bij het ontwerpen en inrichten van je huis. Dit jaar gaat het niet om het creëren van een perfecte omgeving, maar om mixen, matchen en variëren om je persoonlijkheid te benadrukken. Het ophangen van kunst aan je muren is een makkelijke manier om een ruimte af te stylen.

Feelings Interior Paint in de kleur J407 Siesta voor de muur. Unica Akva in de kleur G405 Bast voor de kastdeuren en M449 Grotto voor de binnenkant van de kast.

Joker

Joker

  • Mat
  • Allergielabel
  • Gemakkelijk afwasbaar
  • Gecertificeerd met ecolabels
Vanaf  34,00
Afhankelijk van de hoeveelheid liters
Luja 7

Luja 7

  • Mat
  • Voor natte ruimtes
  • Met anti-schimmelmiddel
Vanaf  34,00
Afhankelijk van de hoeveelheid liters

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over
de mogelijkheden voor jouw project?

Nog vragen?