Ontdek de eigenschappen

  • Volledig mat
  • Waterbasis
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 11 m2/l

De watergedragen primer egaliseert het absorptievermogen van poreuze ondergronden, waardoor de toplaag beter hecht. Varma geeft een volledig mat resultaat. Voor binnenmuren en plafonds, wanneer een goede hechting van vereist is, vooral geschikt voor muuroppervlakken die moeten worden behangen. Voor het gronden van pleisterwerk, beton, met plamuur behandelde oppervlakken, gips, spaanplaat en houtvezelplaat. Varma primer heeft een goede hechting op gegalvaniseerde ondergronden.

Breng na Varma het eindproduct aan, zoals Luja, Joker of Feelings Interior Paint. Verkrijgbaar in wit of te kleuren in lichte tinten.

Varma is een van de meest eco-gecertificeerde producten in het Tikkurila-assortiment. Formula heeft een zeer lage VOS-emissie, ver onder de norm. Dat bewijzen M1- en Nordic Swan-certificaten. De primer is ontwikkeld in samenwerking met de Finse Allergie-, Huid- en Astmavereniging.

Allergie Federatie.png

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn, de luchttemperatuur moet ten minste +5º C bedragen en de relatieve luchtvochtigheid moet tijdens het schilderen en drogen lager zijn dan 80%.

Voorbereiding:
Onbehandelde oppervlakken: Reinig het houtoppervlak en maak dit vrij van vuil, stof en los materiaal. Vul de oppervlakken indien nodig met een geschikte plamuur en schuur het gedroogde oppervlak. Verwijder het schuurstof. Eerder geschilderde oppervlakken: Was eerder geschilderde oppervlakken met een geschikt reinigingsmiddel. Vul scheuren en gaten met een geschikte plamuur en schuur het gedroogde oppervlak. Verwijder het schuurstof.

Toepassing:
Voor gebruik goed doorroeren en eventueel verdunnen met water. Breng 1-2 lagen aan met roller of spuit. Aanbevolen afwerkproducten zijn Feelings Interior Paint of Joker.

Onderhoud:
Indien nodig, op zijn vroegst ca. 1 maand na de oppervlaktebehandeling. Reinig de oppervlakken met een goed uitgeknepen, vochtige zachte spons of reinigingsdoek en een neutrale (pH 6-8) reinigingsoplossing. Volg de verdunningsinstructies van de fabrikant van het reinigingsmiddel bij het mengen van de reinigingsoplossing. Het oppervlak mag na het reinigen niet nat blijven. Na de oppervlaktebehandeling moeten de oppervlakken gedurende enkele weken met zorg worden behandeld, aangezien het product onder normale omstandigheden na ongeveer een maand zijn definitieve hardheid en duurzaamheid bereikt. Als de oppervlakken kort na het afwerken moeten worden schoongemaakt, reinig ze dan licht met een vochtige reinigingsdoek..

 Gereedschap reinigen met water.

Varma

Vanaf  69,00

Watergedragen primer voor binnen met goede hechtingseigenschappen. Het egaliseert het absorptievermogen van het oppervlak en vermindert het verbruik van de toplaag.

Gerealiseerde projecten

Hout dat straalt

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter